Можете да постигнете повече с доброта, отколкото с редовни упражнения. Оказва

...
Можете да постигнете повече с доброта, отколкото с редовни упражнения. Оказва
Коментари Харесай

Добротата помага на здравето

Можете да постигнете повече с добрина, в сравнение с с постоянни извършения.  Оказва се, че  благотворителната активност , без значение дали е в помощ на другите или прави дребни дарения,  може освен да стопли душата, само че и да усъвършенства физическото здраве .

Вестниците стартират да пишат за  Бети Лоу , когато тя е на 96 години. Въпреки напредналата си възраст по каквито и да било стандарти, тя все още  работи като доброволец в кафене в болница  в Салфорд, предградие на Манчестър, като сервира кафе, мие чинии и беседва с пациенти. След това Лоу навърши 100 години.  „ Все още работи “ , пишат вестниците. След това тя навърши 102, по-късно 104 - вестниците продължиха да се изненадват.  Дори на 106, Лоу работеше в кафене един път седмично , макар неприятното си зрение.

Лоу сподели пред публицисти, че е траяла да работи в кафенето, до момента в който множеството хора избират да се успокоят и да се пенсионират вкъщи, тъй като е била уверена, че такава  работа ѝ оказва помощ да остане здрава,  оповестяват BBC и БГНЕС.

И явно е била права.

Науката демонстрира, че алтруистичното държание - от доброволчеството и даряването на пари до инцидентни,  ежедневни положителни каузи - предизвиква благосъстоянието и дълголетието .

Изследванията демонстрират да вземем за пример, че  доброволчеството понижава риска от ранна гибел с 24%  - почти същото, едвам се ядат шест или повече порции плодове и зеленчуци на ден, съгласно някои изследвания.

Нещо повече, тези хора са по-малко склонни да развият нараснала кръвна захар или инфектиране, което води до сърдечни болести. Те също така  прекарват с 38% по-малко време в лечебни заведения , в сравнение с не извършващите щедрост хора.

Този резултат на доброволчеството за здраве запазване наподобява се вижда във всички краища на света, от Испания и Египет до Уганда и Ямайка, съгласно едно изследване, учредено на данни от анкетата на Gallup World.

Разбира се,  може би хората, които са в по-добро здраве през цялото време, са по-склонни да се занимават с щедрост . Например, в случай че имате артрит, има възможност да не желаете да постъпвате на работа в кафенето.

„ Има изследвания, които демонстрират, че хората в положително здраве са по-склонни да вземат участие като доброволци, само че защото учените са доста наясно с това, ние статистически вземаме поради това в нашето проучване “, споделя Сара Конрат, психолог и откривател на филантропията от университета в Индиана.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР